De Oostenrijkse financieminister Joseff Proell zei echter signalen te hebben ontvangen dat de Grieken de gemaakte afspraken niet nakomen. In december moet de volgende ronde van steun aan Griekenland worden betaald.

Proell dreigt die niet goed te keuren wanneer er geen bijkomende maatregelen komen om het tekort binnen de afgesproken grenzen te houden. Griekenland mikt voor dit jaar op een deficiet van 9,40% van het BBP.

In mei van dit jaar was echter slechts 7,90% afgesproken. De Oostenrijkers wil van de Grieken weten op welke manier zij het tekort gaan terugdringen. Klinkt dat niet overtuigend, dan kunnen ze fluiten naar de 190 miljoen euro die de Oostenrijkers volgende maand moeten betalen.

Overigens heeft ook Duitsland kritiek op de Griekse houding. Solidariteit moet volgens de Duitse financieminister van twee kanten komen en dat mogen de Grieken niet vergeten.

De Oostenrijkse financieminister Joseff Proell zei echter signalen te hebben ontvangen dat de Grieken de gemaakte afspraken niet nakomen. In december moet de volgende ronde van steun aan Griekenland worden betaald. Proell dreigt die niet goed te keuren wanneer er geen bijkomende maatregelen komen om het tekort binnen de afgesproken grenzen te houden. Griekenland mikt voor dit jaar op een deficiet van 9,40% van het BBP. In mei van dit jaar was echter slechts 7,90% afgesproken. De Oostenrijkers wil van de Grieken weten op welke manier zij het tekort gaan terugdringen. Klinkt dat niet overtuigend, dan kunnen ze fluiten naar de 190 miljoen euro die de Oostenrijkers volgende maand moeten betalen. Overigens heeft ook Duitsland kritiek op de Griekse houding. Solidariteit moet volgens de Duitse financieminister van twee kanten komen en dat mogen de Grieken niet vergeten.