Alleen op die manier is het volgens het IMF mogelijk om de economische groei op een gezonde manier te stimuleren. Heel wat landen hebben de crisis van 2008 nog niet verteerd.

Die crisis bracht de betrokken landen aan de rand van het bankroet. Bas Bakker, hoofd van de IMF's emerging Europe divisie, is van mening dat de vandaag geleverde inspanningen niet zullen volstaan om de economie weer op het juiste spoor te zetten.

Dit jaar kan de economie in Oost-Europa met 3,80% groeien, volgend jaar is een groei met 3,90% mogelijk. Vorig jaar was er in de regio sprake van een krimp met 6%.

Alleen op die manier is het volgens het IMF mogelijk om de economische groei op een gezonde manier te stimuleren. Heel wat landen hebben de crisis van 2008 nog niet verteerd. Die crisis bracht de betrokken landen aan de rand van het bankroet. Bas Bakker, hoofd van de IMF's emerging Europe divisie, is van mening dat de vandaag geleverde inspanningen niet zullen volstaan om de economie weer op het juiste spoor te zetten. Dit jaar kan de economie in Oost-Europa met 3,80% groeien, volgend jaar is een groei met 3,90% mogelijk. Vorig jaar was er in de regio sprake van een krimp met 6%.