Het gevaar loert namelijk uit een heel andere hoek, namelijk die van deflatie. Deflatie is een situatie waarin alles goedkoper wordt, zodat we in normale omstandigheden niet hoeven te rekenen op een stijging van de goudprijs. Dat is echter buiten Bill Murphy, de oprichter van het Gold Anti- Trust Action Committee (GATA), gerekend.

Die heeft jarenlang de manipulatie van de goudprijs aangeklaagd en lijkt nu met eindeloze vertraging het gelijk aan zijn kant te halen. Murphy spreekt van een oorlog om het goud die door de markt en de manipulatoren werd uitgevochten. Murphy heeft echter goed nieuws: de oorlog om het goud zal ooit in het voordeel van de beleggers uitdraaien. Met een forse stijging van de goudprijs tot gevolg.

Het gevaar loert namelijk uit een heel andere hoek, namelijk die van deflatie. Deflatie is een situatie waarin alles goedkoper wordt, zodat we in normale omstandigheden niet hoeven te rekenen op een stijging van de goudprijs. Dat is echter buiten Bill Murphy, de oprichter van het Gold Anti- Trust Action Committee (GATA), gerekend. Die heeft jarenlang de manipulatie van de goudprijs aangeklaagd en lijkt nu met eindeloze vertraging het gelijk aan zijn kant te halen. Murphy spreekt van een oorlog om het goud die door de markt en de manipulatoren werd uitgevochten. Murphy heeft echter goed nieuws: de oorlog om het goud zal ooit in het voordeel van de beleggers uitdraaien. Met een forse stijging van de goudprijs tot gevolg.