Op korte termijn dreigt de discussie over het schuldenplafond inderdaad routine te worden, maar op lange termijn wordt er niettemin schade aangericht die maar moeilijk te herstellen zal zijn. Eigenlijk kon tot dusver niemand geloven dat een land met zo een uniek economisch systeem financieel zelfmoord zou plegen.

Nochtans heeft de Amerikaanse regering een geladen revolver in de hand die op eender welk moment afgevuurd kan worden. Obama zal misschien ditmaal de republikeinse oppositie nog kunnen overtuigen maar dat zal op een bepaald moment in de toekomst misschien niet meer lukken, met alle gevolgen van dien.

Op korte termijn dreigt de discussie over het schuldenplafond inderdaad routine te worden, maar op lange termijn wordt er niettemin schade aangericht die maar moeilijk te herstellen zal zijn. Eigenlijk kon tot dusver niemand geloven dat een land met zo een uniek economisch systeem financieel zelfmoord zou plegen. Nochtans heeft de Amerikaanse regering een geladen revolver in de hand die op eender welk moment afgevuurd kan worden. Obama zal misschien ditmaal de republikeinse oppositie nog kunnen overtuigen maar dat zal op een bepaald moment in de toekomst misschien niet meer lukken, met alle gevolgen van dien.