Maar Paul Krugman, de bekende Amerikaanse econoom en ex-Nobelprijswinnaar, wijst er op dat oorlog ook geen goede zaak voor de Amerikaanse economie zou zijn. Hij verwijst daarbij naar de steeds grotere betrokkenheid van de Amerikanen bij het conflict in het Midden-Oosten.

Sommige collega's van Krugman zijn van mening dat oorlog een goede zaak is voor de economie, maar is volgens de professor niet het geval. In de Tweede Wereldoorlog was er inderdaad sprake van een bloeiende economie. Dat is echter niet langer het geval, de Amerikaanse economie kan bij een nieuw conflict eigenlijk alleen maar verliezen.

Maar Paul Krugman, de bekende Amerikaanse econoom en ex-Nobelprijswinnaar, wijst er op dat oorlog ook geen goede zaak voor de Amerikaanse economie zou zijn. Hij verwijst daarbij naar de steeds grotere betrokkenheid van de Amerikanen bij het conflict in het Midden-Oosten. Sommige collega's van Krugman zijn van mening dat oorlog een goede zaak is voor de economie, maar is volgens de professor niet het geval. In de Tweede Wereldoorlog was er inderdaad sprake van een bloeiende economie. Dat is echter niet langer het geval, de Amerikaanse economie kan bij een nieuw conflict eigenlijk alleen maar verliezen.