Er bestaat volgens Gordhan een serieus risico op competitieve devaluaties tussen een aantal belangrijke industrielanden onderling en die kunnen in een handelsoorlog eindigen.

Pravin Gordhan waarschuwt dat dit gevaarlijk pad beter wordt verlaten. U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner zei eerder deze week al dat landen zich niet via devaluaties naar welvaart kunnen ontwikkelen.

Mark McCormick, currency strategist bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York, is echter van mening dat de kans eerder klein is dat de meeting van G-20 een oplossing voor dit probleem gaat vinden. De standpunten van de verschillende landen liggen namelijk te ver uiteen.

Er bestaat volgens Gordhan een serieus risico op competitieve devaluaties tussen een aantal belangrijke industrielanden onderling en die kunnen in een handelsoorlog eindigen. Pravin Gordhan waarschuwt dat dit gevaarlijk pad beter wordt verlaten. U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner zei eerder deze week al dat landen zich niet via devaluaties naar welvaart kunnen ontwikkelen. Mark McCormick, currency strategist bij Brown Brothers Harriman & Co. in New York, is echter van mening dat de kans eerder klein is dat de meeting van G-20 een oplossing voor dit probleem gaat vinden. De standpunten van de verschillende landen liggen namelijk te ver uiteen.