Fuest, die meestal ook de toelichting geeft op de publicatie van de economische sentiment index, zegt een slecht gevoel te hebben bij de politiek zoals die momenteel door de Europese Centrale Bank wordt gevoerd. Die politiek leidt er regelrecht toe dat er gevaarlijke zeepbellen worden geblazen.

Alle ingrediënten voor een zeepbel zijn volgens Fuest aanwezig. De prijzen voor vastgoed en de beurskoersen blijven maar stijgen. Op de obligatiemarkten zijn de rendementen sterk gedaald ondanks de hoge risico's die aan een belegging in aandelen verbonden zijn.

Fuest, die meestal ook de toelichting geeft op de publicatie van de economische sentiment index, zegt een slecht gevoel te hebben bij de politiek zoals die momenteel door de Europese Centrale Bank wordt gevoerd. Die politiek leidt er regelrecht toe dat er gevaarlijke zeepbellen worden geblazen. Alle ingrediënten voor een zeepbel zijn volgens Fuest aanwezig. De prijzen voor vastgoed en de beurskoersen blijven maar stijgen. Op de obligatiemarkten zijn de rendementen sterk gedaald ondanks de hoge risico's die aan een belegging in aandelen verbonden zijn.