Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,95% en 1,02% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 1,46% liet optekenen. De S&P 500 viel terug onder het niveau van 1400 punten, de beide andere belangrijke indices hielden stand boven psychologisch relevante koersniveaus.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar flink gestegen, zodat voor één euro nog maar 1,314 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw tot 2,243%, een troy ounce goud werd op 1617,70 dollar meer dan 50 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk slechts nog iets meer dan 102 dollar.

Ook Wall Street vreest dat LTRO effect uitgewerkt is

Ook de beleggers op Wall Street vrezen dat het LTRO effect uitgewerkt is, wat concreet wil zeggen dat er niet meer wordt gerekend op grote hoeveelheden liquiditeiten die nog naar de beurs zullen vloeien. Dat zou kunnen betekenen dat we ons in de komende dagen en weken aan een verdere correctie mogen verwachten. Ook het half mislukken van de Spaanse obligatieveiling kan er op wijzen dat het LTRO geld opgebruikt is en dat de financiële markten vanuit die hoek dus niet meer op steun hoeven te rekenen.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,95% en 1,02% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 1,46% liet optekenen. De S&P 500 viel terug onder het niveau van 1400 punten, de beide andere belangrijke indices hielden stand boven psychologisch relevante koersniveaus. Op de valutamarkten is de koers van de dollar flink gestegen, zodat voor één euro nog maar 1,314 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg opnieuw tot 2,243%, een troy ounce goud werd op 1617,70 dollar meer dan 50 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk slechts nog iets meer dan 102 dollar.Ook Wall Street vreest dat LTRO effect uitgewerkt is Ook de beleggers op Wall Street vrezen dat het LTRO effect uitgewerkt is, wat concreet wil zeggen dat er niet meer wordt gerekend op grote hoeveelheden liquiditeiten die nog naar de beurs zullen vloeien. Dat zou kunnen betekenen dat we ons in de komende dagen en weken aan een verdere correctie mogen verwachten. Ook het half mislukken van de Spaanse obligatieveiling kan er op wijzen dat het LTRO geld opgebruikt is en dat de financiële markten vanuit die hoek dus niet meer op steun hoeven te rekenen.