Alan Budd, die vorige week ontslag nam als chairman van het Office for Budget Responsibility, waarschuwde bij zijn afscheid dat ook het Verenigd Koninkrijk opnieuw in een recessie dreigt te belanden.

Volgens Budd is dit niet het meest waarschijnlijke scenario, maar het blijft niettemin een scenario waar rekening mee dient te worden gehouden. Aan een groeivertraging zal de Britse economie volgens Budd moeilijk kunnen ontsnappen.

Het land gaat forse besparingen doorvoeren en die gaan hoe dan ook een weerslag op de consumptie en dus uiteindelijk ook op de economie hebben. Voorlopig is het economisch nieuws weer wat beter, maar daar zou wel eens sneller dan verwacht verandering in kunnen komen.

Alan Budd, die vorige week ontslag nam als chairman van het Office for Budget Responsibility, waarschuwde bij zijn afscheid dat ook het Verenigd Koninkrijk opnieuw in een recessie dreigt te belanden. Volgens Budd is dit niet het meest waarschijnlijke scenario, maar het blijft niettemin een scenario waar rekening mee dient te worden gehouden. Aan een groeivertraging zal de Britse economie volgens Budd moeilijk kunnen ontsnappen. Het land gaat forse besparingen doorvoeren en die gaan hoe dan ook een weerslag op de consumptie en dus uiteindelijk ook op de economie hebben. Voorlopig is het economisch nieuws weer wat beter, maar daar zou wel eens sneller dan verwacht verandering in kunnen komen.