Dat is onder andere het geval op een aantal plaatsen in Andaloesië. Eerste minister Zapatero weigerde overigens ook hoofdstad Madrid toegevingen te doen op het aangaan van meer schulden. Madrid kijkt al tegen een schuld van 7,15 miljard euro aan.

Fernando Acuna, medeoprichter van Pisos Embargoes de Bancos, waarschuwt echter voor een escalatie van de situatie op de vastgoedmarkt.

Het aantal woningen dat via een 'foreclosure' (een gedwongen verkoop) op de markt zou komen, kan volgend jaar gaan verdrievoudigen.

Momenteel zijn al 100.000 huizen op de markt die het voorwerp van een gedwongen verkoop zijn. In september vroeg de Spaanse centrale bank de banken nog om de waarde van huizen die al twee jaar aangeslagen zijn met 30% af te boeken.

Dat is onder andere het geval op een aantal plaatsen in Andaloesië. Eerste minister Zapatero weigerde overigens ook hoofdstad Madrid toegevingen te doen op het aangaan van meer schulden. Madrid kijkt al tegen een schuld van 7,15 miljard euro aan. Fernando Acuna, medeoprichter van Pisos Embargoes de Bancos, waarschuwt echter voor een escalatie van de situatie op de vastgoedmarkt. Het aantal woningen dat via een 'foreclosure' (een gedwongen verkoop) op de markt zou komen, kan volgend jaar gaan verdrievoudigen. Momenteel zijn al 100.000 huizen op de markt die het voorwerp van een gedwongen verkoop zijn. In september vroeg de Spaanse centrale bank de banken nog om de waarde van huizen die al twee jaar aangeslagen zijn met 30% af te boeken.