Dat gebeurt via het derdenverzet, een procedure die kan ingespannen worden door een partij die niet rechtstreeks betrokkenis in een zaak, maar daar toch schade van ondervindt.
I

n het geval van Fortis is die schade de dwangsom van 5 miljard euro per dag. In het geval het derdenverzet ontvankelijk wordt verklaard, kan het arrest worden opgeschort en gaat de verkoop van Fortis aan BNP Paribas toch door. Vraag is natuurlijk of het derdenverzet kans op slagen maakt.

Er werd anderzijds geen beslissing om nu al aandelen over te hevelen naar BNP Paribas. Wel wordt onderzocht hoe het arrest tot is stand gekomen? De derde rechter van het Hof van Beroep had zich ziek gemeld en de regering onderzoekt of daar misschien onregelmatigheden zijn gebeurd.

Dat gebeurt via het derdenverzet, een procedure die kan ingespannen worden door een partij die niet rechtstreeks betrokkenis in een zaak, maar daar toch schade van ondervindt. In het geval van Fortis is die schade de dwangsom van 5 miljard euro per dag. In het geval het derdenverzet ontvankelijk wordt verklaard, kan het arrest worden opgeschort en gaat de verkoop van Fortis aan BNP Paribas toch door. Vraag is natuurlijk of het derdenverzet kans op slagen maakt. Er werd anderzijds geen beslissing om nu al aandelen over te hevelen naar BNP Paribas. Wel wordt onderzocht hoe het arrest tot is stand gekomen? De derde rechter van het Hof van Beroep had zich ziek gemeld en de regering onderzoekt of daar misschien onregelmatigheden zijn gebeurd.