Volgens Bloomberg kadert de vondst in een bredere trend, want steeds meer Turken proberen hun geld naar het buitenland te versassen. De cash op de bank wordt omgezet in goud, dit als bescherming op de eerste plaats tegen een verdere ontwaarding van de lira.

Maar er spelen ook nog andere factoren. Ook de Turken vrezen voor het aanslaan van hun spaargeld als gevolg van het oplopende tekort op de lopende rekening. Turkije leeft duidelijk boven zijn stand en wanneer het benodigde geld niet meer in het buitenland wordt gevonden moet het elders gezocht worden.

Volgens Bloomberg kadert de vondst in een bredere trend, want steeds meer Turken proberen hun geld naar het buitenland te versassen. De cash op de bank wordt omgezet in goud, dit als bescherming op de eerste plaats tegen een verdere ontwaarding van de lira. Maar er spelen ook nog andere factoren. Ook de Turken vrezen voor het aanslaan van hun spaargeld als gevolg van het oplopende tekort op de lopende rekening. Turkije leeft duidelijk boven zijn stand en wanneer het benodigde geld niet meer in het buitenland wordt gevonden moet het elders gezocht worden.