In China en India is goud altijd populair geweest, maar ook in andere Aziatische landen wordt steeds meer goud ingeslagen. Dat is met name het geval in Thailand en Zuid-Korea. Ook Turken en Egyptenaren kopen steeds meer goud, wat ongetwijfeld verband houdt met de onrust in deze landen.

De Turken kochten bijvoorbeeld vorig jaar in totaal 102 ton goud, vooral in de vorm van gouden munten en gouden staven. In Azië laten de kopers zich dus blijkbaar niet afschrikken door de toegenomen volatiliteit in de goudprijs, in tegenstelling tot wat in Europa en de VS wordt vastgesteld.

In China en India is goud altijd populair geweest, maar ook in andere Aziatische landen wordt steeds meer goud ingeslagen. Dat is met name het geval in Thailand en Zuid-Korea. Ook Turken en Egyptenaren kopen steeds meer goud, wat ongetwijfeld verband houdt met de onrust in deze landen. De Turken kochten bijvoorbeeld vorig jaar in totaal 102 ton goud, vooral in de vorm van gouden munten en gouden staven. In Azië laten de kopers zich dus blijkbaar niet afschrikken door de toegenomen volatiliteit in de goudprijs, in tegenstelling tot wat in Europa en de VS wordt vastgesteld.