Rajoy droeg minister van Financiën Luis de Guindos gisteren dan ook op om via een interview met radiostation La Cope te verklaren dat de Spaanse depositohouders geen enkel gevaar lopen. Cyprus is een 'speciaal' geval, zo verklaarde de Guindos, wegens het grote gewicht van de banksector.

Voor de Spaanse banken stellen zich geen problemen, nu niet en ook niet in de toekomst. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat ook andere kleinere landen nu in de gaten worden gehouden, met als meest voor de hand liggende voorbeelden landen als Malta en Slovenië.

Rajoy droeg minister van Financiën Luis de Guindos gisteren dan ook op om via een interview met radiostation La Cope te verklaren dat de Spaanse depositohouders geen enkel gevaar lopen. Cyprus is een 'speciaal' geval, zo verklaarde de Guindos, wegens het grote gewicht van de banksector. Voor de Spaanse banken stellen zich geen problemen, nu niet en ook niet in de toekomst. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat ook andere kleinere landen nu in de gaten worden gehouden, met als meest voor de hand liggende voorbeelden landen als Malta en Slovenië.