De centrale bank van Singapore verwacht dat de vastgoedprijzen gaan blijven stijgen, zodat de overheid opnieuw gedwongen zal worden om in te grijpen. Gebeurt dit niet, dan dreigt de situatie verder scheef te groeien.

De Monetary Authority of Singapore publiceerde vanmorgen haar Financial Stability Review en daarin werd de vrees geuit dat de banken hun voorwaarden met betrekking tot het toekennen van kredieten gaan versoepelen.

Bovendien bestaat het risico dat kandidaat-kopers meer risico's gaan nemen en zich dieper in de schulden gaan steken naarmate de periode dat de rente lager staat langer gaat duren.

In het derde kwartaal stegen de vastgoedprijzen in Singapore met 2,90%, tegenover een stijging met 5,30% tijdens het tweede kwartaal. Voor dit jaar wordt een BBP-groei met 11% verwacht, volgend jaar kan dit 4 tot 6% zijn.

De centrale bank van Singapore verwacht dat de vastgoedprijzen gaan blijven stijgen, zodat de overheid opnieuw gedwongen zal worden om in te grijpen. Gebeurt dit niet, dan dreigt de situatie verder scheef te groeien. De Monetary Authority of Singapore publiceerde vanmorgen haar Financial Stability Review en daarin werd de vrees geuit dat de banken hun voorwaarden met betrekking tot het toekennen van kredieten gaan versoepelen. Bovendien bestaat het risico dat kandidaat-kopers meer risico's gaan nemen en zich dieper in de schulden gaan steken naarmate de periode dat de rente lager staat langer gaat duren. In het derde kwartaal stegen de vastgoedprijzen in Singapore met 2,90%, tegenover een stijging met 5,30% tijdens het tweede kwartaal. Voor dit jaar wordt een BBP-groei met 11% verwacht, volgend jaar kan dit 4 tot 6% zijn.