De koers van de roebel is over de afgelopen weken blijven dalen, zodat inmiddels een nieuw recorddieptepunt werd bereikt ten opzichte van de dollar. De Russische minister van Financiën heeft al gereageerd door te verklaren dat hij er niet over denkt om de rente te verhogen.

We herinnneren er echter aan dat zijn Turkse collega hetzelfde beweerde, om vervolgens de rente toch op te trekken. De financiële markten zullen dus de Olympiade maar met een half oog bekijken, hun blik zal zich vooral focussen op het gedrag van Bank Rossii (de Russische centrale bank).

De koers van de roebel is over de afgelopen weken blijven dalen, zodat inmiddels een nieuw recorddieptepunt werd bereikt ten opzichte van de dollar. De Russische minister van Financiën heeft al gereageerd door te verklaren dat hij er niet over denkt om de rente te verhogen. We herinnneren er echter aan dat zijn Turkse collega hetzelfde beweerde, om vervolgens de rente toch op te trekken. De financiële markten zullen dus de Olympiade maar met een half oog bekijken, hun blik zal zich vooral focussen op het gedrag van Bank Rossii (de Russische centrale bank).