Ook de rol van Deutsche Bank in de manipulatie van de goudprijs wordt nu onderzocht. De Duitse financiële toezichthouder BaFin wil verschillende handelaren van de grootste Duitse bank ondervragen over hun doen en laten op de goudmarkt, waarbij het onderzoek zou worden uitgebreid naar de zilvermarkt.

Er doen zich op beide markten al geruime tijd vreemde bewegingen voor, die zelfs voor insiders als onverklaarbaar ervaren worden. Eerder werd al duidelijk dat verschillende grootbanken ook andere markten, waaronder de rentemarkt (Libor) gemanipuleerd zouden hebben.

Ook de rol van Deutsche Bank in de manipulatie van de goudprijs wordt nu onderzocht. De Duitse financiële toezichthouder BaFin wil verschillende handelaren van de grootste Duitse bank ondervragen over hun doen en laten op de goudmarkt, waarbij het onderzoek zou worden uitgebreid naar de zilvermarkt. Er doen zich op beide markten al geruime tijd vreemde bewegingen voor, die zelfs voor insiders als onverklaarbaar ervaren worden. Eerder werd al duidelijk dat verschillende grootbanken ook andere markten, waaronder de rentemarkt (Libor) gemanipuleerd zouden hebben.