Portugal gaf woensdag voor Eur 2,5 mrd aan schatkistpapier uit met looptijden van 6-, 12, en 18-maanden, waarbij de rente
op de 12-maands lening uitkwam op 1,6% op het laagste niveau sinds april 2010.

Volgens het schema van het hulpprogramma moet Portugal de aflopende lening in september voor een bedrag van Eur 5,8 mrd zelf herfinancieren op de kapitaalmarkt. Naar verluidt zou het land een emissie van een 5-jaars lening voorbereiden.

De huidige 5-jaars lening heeft een risico-opslag van ca 490 bps en renteniveau van 5,5%. Voor Portugal is het dure financiering, maar een sterk signaal als het land de markt weer kan betreden. Het zou ook aangeven dat beleggers nog steeds zozeer op zoek zijn naar rendement dat ze het hogere risico voor lief nemen.

Portugal gaf woensdag voor Eur 2,5 mrd aan schatkistpapier uit met looptijden van 6-, 12, en 18-maanden, waarbij de rente op de 12-maands lening uitkwam op 1,6% op het laagste niveau sinds april 2010. Volgens het schema van het hulpprogramma moet Portugal de aflopende lening in september voor een bedrag van Eur 5,8 mrd zelf herfinancieren op de kapitaalmarkt. Naar verluidt zou het land een emissie van een 5-jaars lening voorbereiden. De huidige 5-jaars lening heeft een risico-opslag van ca 490 bps en renteniveau van 5,5%. Voor Portugal is het dure financiering, maar een sterk signaal als het land de markt weer kan betreden. Het zou ook aangeven dat beleggers nog steeds zozeer op zoek zijn naar rendement dat ze het hogere risico voor lief nemen.