In het kader van zijn Ice Age thesis had Edwards al lang geleden voorspeld dat dit zou gebeuren. Hij maakt zich bovendien sterk dat ook de gilts, de Britse staatsobligaties, onder het rendementsniveau van 1% zullen duiken. Op termijn zullen de Amerikaanse treasuries hetzelfde doen.

Dat betekent niet minder dan dat de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar nog meer dan kunnen halveren. We leven met andere woorden in een wereld waarin vastrentende waarden niets meer zullen opleveren, zodat de beleggers gedwongen worden om grotere risico's te nemen.

In het kader van zijn Ice Age thesis had Edwards al lang geleden voorspeld dat dit zou gebeuren. Hij maakt zich bovendien sterk dat ook de gilts, de Britse staatsobligaties, onder het rendementsniveau van 1% zullen duiken. Op termijn zullen de Amerikaanse treasuries hetzelfde doen. Dat betekent niet minder dan dat de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar nog meer dan kunnen halveren. We leven met andere woorden in een wereld waarin vastrentende waarden niets meer zullen opleveren, zodat de beleggers gedwongen worden om grotere risico's te nemen.