De Franse drankengroep meldde een winstdaling met 20%, hoofdzakelijk als gevolg van een mindere gang van zaken in China. Daarmee duikt het probleem van de Chinapijn opnieuw op.

De Chinese overheid nam op haar recente top volgens professor Stefan Duchateau de juiste en enig mogelijke maatregelen: Chirurgische ingrepen in de industrie en een verdere liberalisering van haar economische context, gecombineerd met een kunstmatige kredietschaarste in de vastgoedsector om de bouwwoede binnen aanvaarde normen te houden.

De asset allocatie van Duchateeau blijft vandaar maximaal inzetten op Amerikaanse aandelen aangevuld met zeer nadrukkelijke accenten in Duitsland. Emerging markets blijven sterk onderwogen maar dit geldt niet voor Zuidoost Azië waar China in uitgesproken mate wordt opgevoerd.

De onderweging in Japan werd intussen volledig weggewerkt. Op obligatievlak blijft Duchateau eerder voorzichtig en beperkt hij zich tot kortere looptijden en blijft hij het belangrijkste gewicht leggen op emerging bonds. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Franse drankengroep meldde een winstdaling met 20%, hoofdzakelijk als gevolg van een mindere gang van zaken in China. Daarmee duikt het probleem van de Chinapijn opnieuw op. De Chinese overheid nam op haar recente top volgens professor Stefan Duchateau de juiste en enig mogelijke maatregelen: Chirurgische ingrepen in de industrie en een verdere liberalisering van haar economische context, gecombineerd met een kunstmatige kredietschaarste in de vastgoedsector om de bouwwoede binnen aanvaarde normen te houden. De asset allocatie van Duchateeau blijft vandaar maximaal inzetten op Amerikaanse aandelen aangevuld met zeer nadrukkelijke accenten in Duitsland. Emerging markets blijven sterk onderwogen maar dit geldt niet voor Zuidoost Azië waar China in uitgesproken mate wordt opgevoerd. De onderweging in Japan werd intussen volledig weggewerkt. Op obligatievlak blijft Duchateau eerder voorzichtig en beperkt hij zich tot kortere looptijden en blijft hij het belangrijkste gewicht leggen op emerging bonds. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.