China is namelijk de grootste consument van koper in de wereld. Alleen een opnieuw aantrekken van de Chinese vraag kan de koperprijs opnieuw zuurstof geven. Koper is echter geen alleenstaand geval, ook de prijs van ijzererts is recent ingestort.

Sinds 31 december is er sprake van een prijsval met 25%.

Daarmee is er sprake van een bear markt. Op sommige dagen, meestal wanneer er in China tegenvallende macro-economische indicatoren worden bekendgemaakt, zakt de ijzerprijs compleet door de vloer. China verbruikt niet alleen minder ijzererts, maar heeft ook maatregelen aangekondigd om de milieuvervuiling aan te pakken. Wat ook de consumptie van minder ijzererts inhoudt.

China is namelijk de grootste consument van koper in de wereld. Alleen een opnieuw aantrekken van de Chinese vraag kan de koperprijs opnieuw zuurstof geven. Koper is echter geen alleenstaand geval, ook de prijs van ijzererts is recent ingestort. Sinds 31 december is er sprake van een prijsval met 25%. Daarmee is er sprake van een bear markt. Op sommige dagen, meestal wanneer er in China tegenvallende macro-economische indicatoren worden bekendgemaakt, zakt de ijzerprijs compleet door de vloer. China verbruikt niet alleen minder ijzererts, maar heeft ook maatregelen aangekondigd om de milieuvervuiling aan te pakken. Wat ook de consumptie van minder ijzererts inhoudt.