Maar er zijn nog meer katten die de Spanjaarden zullen moeten gaan geselen. Ook de Portugese financiële problemen kunnen de Spaanse banken veel geld gaan kosten.

Spanje is niet alleen de belangrijkste handelspartner van Portugal, maar ook de grootste kredietverstrekker. De Spaanse banken hebben 78 miljard euro aan Portugees schuldpapier in portefeuille.

Het cijfer is afkomstig van de Bank for International Settlements. Edward Hugh, een onafhankelijk econoom die vanuit Barcelona opereert, is van mening dat Portugal één van de nagels aan de Spaanse doodskist gaat worden. De Spaanse banken worden namelijk al met voldoende andere problemen geconfronteerd.

Maar er zijn nog meer katten die de Spanjaarden zullen moeten gaan geselen. Ook de Portugese financiële problemen kunnen de Spaanse banken veel geld gaan kosten. Spanje is niet alleen de belangrijkste handelspartner van Portugal, maar ook de grootste kredietverstrekker. De Spaanse banken hebben 78 miljard euro aan Portugees schuldpapier in portefeuille. Het cijfer is afkomstig van de Bank for International Settlements. Edward Hugh, een onafhankelijk econoom die vanuit Barcelona opereert, is van mening dat Portugal één van de nagels aan de Spaanse doodskist gaat worden. De Spaanse banken worden namelijk al met voldoende andere problemen geconfronteerd.