De 10-jarige Portugese rente brengt nu 6,90% op, tegenover een gemiddelde van 6,07% over de afgelopen zes maanden. De huidige rentevoet bedraagt meer dan het dubbele van wat Portugal zelf moet betalen op de hulp die het land in het kader van het reddingsplan ontvangt.

De rente op 2 jaar is op anderhalve maand tijd gestegen van 2,40 naar 3,60%. Portugal nadert opnieuw de gevarenzone en het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens het land beroep zal moeten doen op het Outright Monetary Transactions van de Europese Centrale Bank.

De 10-jarige Portugese rente brengt nu 6,90% op, tegenover een gemiddelde van 6,07% over de afgelopen zes maanden. De huidige rentevoet bedraagt meer dan het dubbele van wat Portugal zelf moet betalen op de hulp die het land in het kader van het reddingsplan ontvangt. De rente op 2 jaar is op anderhalve maand tijd gestegen van 2,40 naar 3,60%. Portugal nadert opnieuw de gevarenzone en het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens het land beroep zal moeten doen op het Outright Monetary Transactions van de Europese Centrale Bank.