Heeft de Europese aanpak dan toch gewerkt? Ook Portugal heeft laten weten dat het niet langer externe steun nodig heeft. Dit Zuid-Europees land werd recht gehouden met 78 miljard euro aan steun recht gehouden, nadat de toegang tot de financiële markten voor de Portugezen werd afgesloten.

Daarmee zitten alleen Griekenland en Cyprus nog in de gevarenzone, maar voor deze twee landen is er niet meteen soelaas in zicht. Griekenland zou zelfs nog eens 15 miljard euro aan extra steun nodig hebben. Het is daarom wat voorbarig om te verklaren dat de Europese aanpak van de crisis heeft gewerkt.

Heeft de Europese aanpak dan toch gewerkt? Ook Portugal heeft laten weten dat het niet langer externe steun nodig heeft. Dit Zuid-Europees land werd recht gehouden met 78 miljard euro aan steun recht gehouden, nadat de toegang tot de financiële markten voor de Portugezen werd afgesloten. Daarmee zitten alleen Griekenland en Cyprus nog in de gevarenzone, maar voor deze twee landen is er niet meteen soelaas in zicht. Griekenland zou zelfs nog eens 15 miljard euro aan extra steun nodig hebben. Het is daarom wat voorbarig om te verklaren dat de Europese aanpak van de crisis heeft gewerkt.