Maar Griekenland is niet het enige Europese zorgenkind. Angela Merkel brengt vandaag een bezoek aan Portugal, dat eveneens kreunt en zucht onder een golf van besparingsmaatregelen. Bij de Portugezen groeit het protest tegen de uitzichtloze situatie waarin ze zijn beland.

De Europese beurzen zijn de nieuwe beursweek dan ook afwachtend geopend, waarbij de Stoxx Europe 600 dicht bij huis blijft. Ook op de Brusselse beurs is er weinig beweging.

Bedrijfsresultaten zijn vandaag schaars, gelukkig is er nog wat ander bedrijfsnieuws. In Brussel is dat het geval met Econocom.

Overname voor Econcom

Econocom meldt de ondertekening van een akkoord voor de overname van France Systèmes, de grootste Apple reseller in Frankrijk bij bedrijven en overheden.

France Systèmes werd opgericht in 1992. In 2011 realiseerde het een omzet van € 26 M, een stijging met meer dan 60 % over de laatste 5 jaar.

Dit goede resultaat dankt het aan zijn strategische positionering in het sterke groeisegment van Apple-apparatuur in de bedrijfswereld.

Het bedrijf is de grootste erkende Apple reseller op de onderwijs- en onderzoeksmarkt. Het telt bekende onderzoeksinstellingen en grote Franse tot zijn klanten.

Het is eveneens actief bij de grote spelers binnen de media (pers, TV, publiciteitsagentschappen). France Systèmes is een erkend Apple service centre.

Véronique di Benedetto, Country Manager France bij Econocom, licht toe: "Nieuwe technologieën makkelijker toegankelijk maken voor bedrijven en instellingen is de belangrijkste opdracht van de Econocom-groep. Via een van de vakgebieden van de Groep - Distributie - blijven we voortdurend uitkijken naar nieuwe toepassingen van deze technologieën in bedrijven. Het hoeft dus niet te verbazen dat Econocom één van de grootste erkende Apple resellers in Frankrijk is geworden en marktleider voor iPads in bedrijven. Met de overname van France Systèmes kunnen wij onze positie in Frankrijk nog versterken en meteen profiteren van de enorme kansen in het segment van de tablets."

Maar Griekenland is niet het enige Europese zorgenkind. Angela Merkel brengt vandaag een bezoek aan Portugal, dat eveneens kreunt en zucht onder een golf van besparingsmaatregelen. Bij de Portugezen groeit het protest tegen de uitzichtloze situatie waarin ze zijn beland. De Europese beurzen zijn de nieuwe beursweek dan ook afwachtend geopend, waarbij de Stoxx Europe 600 dicht bij huis blijft. Ook op de Brusselse beurs is er weinig beweging. Bedrijfsresultaten zijn vandaag schaars, gelukkig is er nog wat ander bedrijfsnieuws. In Brussel is dat het geval met Econocom.Overname voor Econcom Econocom meldt de ondertekening van een akkoord voor de overname van France Systèmes, de grootste Apple reseller in Frankrijk bij bedrijven en overheden. France Systèmes werd opgericht in 1992. In 2011 realiseerde het een omzet van € 26 M, een stijging met meer dan 60 % over de laatste 5 jaar. Dit goede resultaat dankt het aan zijn strategische positionering in het sterke groeisegment van Apple-apparatuur in de bedrijfswereld. Het bedrijf is de grootste erkende Apple reseller op de onderwijs- en onderzoeksmarkt. Het telt bekende onderzoeksinstellingen en grote Franse tot zijn klanten. Het is eveneens actief bij de grote spelers binnen de media (pers, TV, publiciteitsagentschappen). France Systèmes is een erkend Apple service centre. Véronique di Benedetto, Country Manager France bij Econocom, licht toe: "Nieuwe technologieën makkelijker toegankelijk maken voor bedrijven en instellingen is de belangrijkste opdracht van de Econocom-groep. Via een van de vakgebieden van de Groep - Distributie - blijven we voortdurend uitkijken naar nieuwe toepassingen van deze technologieën in bedrijven. Het hoeft dus niet te verbazen dat Econocom één van de grootste erkende Apple resellers in Frankrijk is geworden en marktleider voor iPads in bedrijven. Met de overname van France Systèmes kunnen wij onze positie in Frankrijk nog versterken en meteen profiteren van de enorme kansen in het segment van de tablets."