Daarnaast zijn er tekenen dat de vraag uit China toeneemt op de huidige prijsniveau's. Maar in edelmetalen gëinteresseerde beleggers kunnen wellicht ook eens kijken naar platina en palladium - deze twee edelmetalen en tin zijn de enige drie metalen waar momenteel een tekort aan is.

Niet zozeer door de vraag vanuit de VS om dat ene platinamuntje te slaan waarover in de afgelopen dagen zo veel te doen was, maar door recordverkopen van auto's (voor de productie van een auto is gemiddeld 4 gram platina of palladium nodig).

Daarnaast zijn er tekenen dat de vraag uit China toeneemt op de huidige prijsniveau's. Maar in edelmetalen gëinteresseerde beleggers kunnen wellicht ook eens kijken naar platina en palladium - deze twee edelmetalen en tin zijn de enige drie metalen waar momenteel een tekort aan is. Niet zozeer door de vraag vanuit de VS om dat ene platinamuntje te slaan waarover in de afgelopen dagen zo veel te doen was, maar door recordverkopen van auto's (voor de productie van een auto is gemiddeld 4 gram platina of palladium nodig).