Volgens Volcker wordt het moeilijk om de desintegratie van de euro te vermijden. Om de eenheidsmunt een stabiele toekomst te garanderen moet er sprake zijn van een gemeenschappelijke Europese monetaire politiek en die is er voorlopig niet.

Ook de vroegere Amerikaanse minister van Financiën en zijn Britse ex-collega Norman Lamont zijn die mening toegedaan. Lamont besloot in 1992 precies vanwege het ontbreken van een gemeenschappelijke politiek uit de euro te blijven.

Financieel en economisch heeft Europa weliswaar al vooruitgang geboekt, maar op politiek vlak moet er nog heel wat gebeuren.

Volcker is nochtans voorstander van de euro, want de eenheidsmunt heeft Europa tot dusver niets dan voordelen gebracht. Een bepaalde vorm van samenwerking op fiscaal vlak is een conditio sine qua non om een sterke eenheidsmunt te hebben.

Volgens Volcker wordt het moeilijk om de desintegratie van de euro te vermijden. Om de eenheidsmunt een stabiele toekomst te garanderen moet er sprake zijn van een gemeenschappelijke Europese monetaire politiek en die is er voorlopig niet. Ook de vroegere Amerikaanse minister van Financiën en zijn Britse ex-collega Norman Lamont zijn die mening toegedaan. Lamont besloot in 1992 precies vanwege het ontbreken van een gemeenschappelijke politiek uit de euro te blijven. Financieel en economisch heeft Europa weliswaar al vooruitgang geboekt, maar op politiek vlak moet er nog heel wat gebeuren. Volcker is nochtans voorstander van de euro, want de eenheidsmunt heeft Europa tot dusver niets dan voordelen gebracht. Een bepaalde vorm van samenwerking op fiscaal vlak is een conditio sine qua non om een sterke eenheidsmunt te hebben.