Ook Oostenrijk wil een onderzoek naar verdwenen goud, zo verklaarde deze week woordvoerder van de Oostenrijkse centrale bank Christian Gutleder. De Oostenrijkers willen een audit van hun offshore aangehouden goud, dat opgeslagen is bij de Bank of England in Londen.

Maar liefst 80% van de Oostenrijkse goudvoorraden liggen in Londen opgeslagen. Er zou eerst een externe audit uitgevoerd worden, zodat de Oostenrijkse centrale bank voorlopig nog even zal moeten wachten alvorens ze met zekerheid zal weten wat er met haar goud is gebeurd.

Ook Oostenrijk wil een onderzoek naar verdwenen goud, zo verklaarde deze week woordvoerder van de Oostenrijkse centrale bank Christian Gutleder. De Oostenrijkers willen een audit van hun offshore aangehouden goud, dat opgeslagen is bij de Bank of England in Londen. Maar liefst 80% van de Oostenrijkse goudvoorraden liggen in Londen opgeslagen. Er zou eerst een externe audit uitgevoerd worden, zodat de Oostenrijkse centrale bank voorlopig nog even zal moeten wachten alvorens ze met zekerheid zal weten wat er met haar goud is gebeurd.