De Verenigde Staten hebben hun overheidsschulden zien oplopen tot het kolossale bedrag van meer dan 17.000 miljard dollar en een bedrag van dergelijke omvang kan simpelweg op de traditionele manier niet meer terugbetaald worden. Er worden dus bijzondere maatregelen overwogen in de vorm van een vermogensbelasting.

Die zal alles omvatttend zijn, want ook onze pensioenfondsen zijn niet langer veilig. Uiteraard zal de overheid ons niet komen vertellen dat ze ons spaar- en pensioengeld in beslag neemt, officieel zal er sprake zijn van een lening die op een bepaald moment zal terugbetaald worden. Wat dus niet zal gebeuren.

De Verenigde Staten hebben hun overheidsschulden zien oplopen tot het kolossale bedrag van meer dan 17.000 miljard dollar en een bedrag van dergelijke omvang kan simpelweg op de traditionele manier niet meer terugbetaald worden. Er worden dus bijzondere maatregelen overwogen in de vorm van een vermogensbelasting. Die zal alles omvatttend zijn, want ook onze pensioenfondsen zijn niet langer veilig. Uiteraard zal de overheid ons niet komen vertellen dat ze ons spaar- en pensioengeld in beslag neemt, officieel zal er sprake zijn van een lening die op een bepaald moment zal terugbetaald worden. Wat dus niet zal gebeuren.