Daarmee moet ook Nederland bijna geen rente meer betalen op kortlopende staatsobligaties. De Duitse 10-jarige rente steeg met 5 basispunten tot 1,23%, nadat einde vorige week een bodem werd bereikt op 1,127%.

De Europese beurzen eindigden vandaag over het algemeen in de plus, met een winst van zowat een half procent voor de Euro Stoxx 50.

De beleggers hopen dat er uiteindelijk toch een oplossing voor de Europese schuldencrisis zal worden gevonden. De BEL 20 eindigde licht in het rood.

Ahold komt woensdag met resultaten over het eerste kwartaal

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het deze week bijzonder rustig, eigenlijk is er slechts één belangrijke uitzondering die de regel bevestigt. Onze agenda vermeldt alleen de cijfers van de Nederlandse distributieketen Ahold. Daarbuiten is de agenda zo goed als leeg.

Ahold komt woensdag met de resultaten over het eerste kwartaal. De markt zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral letten op de marge-ontwikkeling.

Door seizoenseffecten (de timing van Pasen) zullen de cijfers zijn vertekend, maar gezien de zwakke markten zal de vergelijkbare winkelomzet wat onder druk staan en ook de marges zullen naar verwachting wat lager uitgekomen zijn.

Mogelijk kunnen de resultaten in Amerika wat meevallen. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers hebben een koopadvies op Ahold, een van de Top Picks van de analisten van de bank.

Daarmee moet ook Nederland bijna geen rente meer betalen op kortlopende staatsobligaties. De Duitse 10-jarige rente steeg met 5 basispunten tot 1,23%, nadat einde vorige week een bodem werd bereikt op 1,127%. De Europese beurzen eindigden vandaag over het algemeen in de plus, met een winst van zowat een half procent voor de Euro Stoxx 50. De beleggers hopen dat er uiteindelijk toch een oplossing voor de Europese schuldencrisis zal worden gevonden. De BEL 20 eindigde licht in het rood. Ahold komt woensdag met resultaten over het eerste kwartaal Op het vlak van bedrijfsresultaten is het deze week bijzonder rustig, eigenlijk is er slechts één belangrijke uitzondering die de regel bevestigt. Onze agenda vermeldt alleen de cijfers van de Nederlandse distributieketen Ahold. Daarbuiten is de agenda zo goed als leeg. Ahold komt woensdag met de resultaten over het eerste kwartaal. De markt zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral letten op de marge-ontwikkeling. Door seizoenseffecten (de timing van Pasen) zullen de cijfers zijn vertekend, maar gezien de zwakke markten zal de vergelijkbare winkelomzet wat onder druk staan en ook de marges zullen naar verwachting wat lager uitgekomen zijn. Mogelijk kunnen de resultaten in Amerika wat meevallen. De analisten van Theodoor Gilissen Bankiers hebben een koopadvies op Ahold, een van de Top Picks van de analisten van de bank.