Hetzelfde geldt voor steden en andere lokale overheden. Het tijdstip lijkt niet meer ver weg te zijn dat sommige overheden hun municipal bonds niet meer gaan kunnen terugbetalen.

Bovendien gaat het zeer moeilijk zoniet onmogelijk worden om nog nieuwe obligaties verkocht te krijgen. Gevolg is dat de werking van de Amerikaanse lokale overheden problematisch kan worden.

De overheden rekenen op hulp uit Washington, maar gezien de begrotingsproblemen van de federale overheid lijkt de kans op dergelijke hulp weinig waarschijnlijk. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens de problemen met de municipal bonds gaan ontploffen.

Hetzelfde geldt voor steden en andere lokale overheden. Het tijdstip lijkt niet meer ver weg te zijn dat sommige overheden hun municipal bonds niet meer gaan kunnen terugbetalen. Bovendien gaat het zeer moeilijk zoniet onmogelijk worden om nog nieuwe obligaties verkocht te krijgen. Gevolg is dat de werking van de Amerikaanse lokale overheden problematisch kan worden. De overheden rekenen op hulp uit Washington, maar gezien de begrotingsproblemen van de federale overheid lijkt de kans op dergelijke hulp weinig waarschijnlijk. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens de problemen met de municipal bonds gaan ontploffen.