Tot vorig jaar had Spanje nog een kredietrating AAA, maar inmiddels is die door Fitch Ratings tweemaal verlaagd om momenteel nog BBB- te bedragen.

Ondanks zware besparingsmaatregelen is het land er tot dusver nog niet in geslaagd om de beleggers te overtuigen dat het de problemen de baas zal kunnen.

Ook Moody's Investors Service heeft al gedreigd om de kredietrating van het land opnieuw te verlagen. Daarbij werd overigens niet specifiek naar Spanje verwezen, maar wel naar alle niet-kernlanden uit de eurozone.

Tot vorig jaar had Spanje nog een kredietrating AAA, maar inmiddels is die door Fitch Ratings tweemaal verlaagd om momenteel nog BBB- te bedragen. Ondanks zware besparingsmaatregelen is het land er tot dusver nog niet in geslaagd om de beleggers te overtuigen dat het de problemen de baas zal kunnen. Ook Moody's Investors Service heeft al gedreigd om de kredietrating van het land opnieuw te verlagen. Daarbij werd overigens niet specifiek naar Spanje verwezen, maar wel naar alle niet-kernlanden uit de eurozone.