Er heeft zich een kredietzeepbel gevormd die gevaarlijke afmetingen heeft aangenomen en die vroeg of laat zal imploderen.

Marc Faber, contrarian belegger en auteur van het Gloom, Boom & Doom Report, is van mening dat we gerust mogen twijfelen aan het groeitempo van de Chinese economie. Dat zou eerder in de buurt van 4% of zelfs minder liggen dan rond de 7,80% die men ons voorspiegelt.

Volgens Faber groeien sommige sectoren wel degelijk hard, maar vindt in andere sectoren een krimp plaats. Toch kunnen Chinese aandelen voor de beleggers interessant zijn, hoewel het uitkijken wordt naar het juiste moment om in de beurs van Shanghai te stappen.

Er heeft zich een kredietzeepbel gevormd die gevaarlijke afmetingen heeft aangenomen en die vroeg of laat zal imploderen. Marc Faber, contrarian belegger en auteur van het Gloom, Boom & Doom Report, is van mening dat we gerust mogen twijfelen aan het groeitempo van de Chinese economie. Dat zou eerder in de buurt van 4% of zelfs minder liggen dan rond de 7,80% die men ons voorspiegelt. Volgens Faber groeien sommige sectoren wel degelijk hard, maar vindt in andere sectoren een krimp plaats. Toch kunnen Chinese aandelen voor de beleggers interessant zijn, hoewel het uitkijken wordt naar het juiste moment om in de beurs van Shanghai te stappen.