Japan is een belangrijke importeur van landbouwproducten. Die import dreigt nu terug te vallen als gevolg van de ramp. Volgens de U.S. Grains Council zal de ramp hoe dan invloed hebben op de markt.

Carl B. Weinberg, chief economist bij High Frequency Economics Ltd, is van mening dat de economische omvang van de ramp wel eens veel groter dan verwacht zou kunnen zijn.

Hij sluit niet uit dat de Japanners hun voedingsgewoonten gaan moeten aanpassen, met verschuivingen op de markt tot gevolg. Het is echter nog te vroeg om daar al veel over te zeggen.

Japan is een belangrijke importeur van landbouwproducten. Die import dreigt nu terug te vallen als gevolg van de ramp. Volgens de U.S. Grains Council zal de ramp hoe dan invloed hebben op de markt. Carl B. Weinberg, chief economist bij High Frequency Economics Ltd, is van mening dat de economische omvang van de ramp wel eens veel groter dan verwacht zou kunnen zijn. Hij sluit niet uit dat de Japanners hun voedingsgewoonten gaan moeten aanpassen, met verschuivingen op de markt tot gevolg. Het is echter nog te vroeg om daar al veel over te zeggen.