Daardoor zou de vraag naar koper kunnen afnemen. Anderzijds zijn de kopervoorraden op de London Metal Exchange recent gestegen, wat de prijsdruk enigszins doet afnemen.

Voor een ton koper werd vanmorgen in Singapore 9485 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 9419 dollar gisteren op de London Metal Exchange. Op 4 januari werd een recordniveau bereikt van 9754 dollar per ton.

Bij Goldman Sachs Group Inc. zijn analisten Julian Zhu en Steven Tao van mening dat China de prijsbepalende factor op de kopermarkt gaat blijven.

Op korte termijn kan de koperprijs onder druk blijven staan, maar de vooruitzichten voor de lange termijn zien er nog steeds goed uit.

Daardoor zou de vraag naar koper kunnen afnemen. Anderzijds zijn de kopervoorraden op de London Metal Exchange recent gestegen, wat de prijsdruk enigszins doet afnemen. Voor een ton koper werd vanmorgen in Singapore 9485 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 9419 dollar gisteren op de London Metal Exchange. Op 4 januari werd een recordniveau bereikt van 9754 dollar per ton. Bij Goldman Sachs Group Inc. zijn analisten Julian Zhu en Steven Tao van mening dat China de prijsbepalende factor op de kopermarkt gaat blijven. Op korte termijn kan de koperprijs onder druk blijven staan, maar de vooruitzichten voor de lange termijn zien er nog steeds goed uit.