Dat blijkt nogmaals uit een recente verklaring afgelegd door een Luxemburgse minister.

Financieminister Luc Frieden verklaarde in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung klaar te zijn om de regels voor de banken te verstrengen. Bovendien zullen de Luxemburgse autoriteiten nauwer gaan samenwerken met buitenlandse belastingdiensten.

Volgens Frieden is er wel degelijk sprake van een trendommekeer, waarbij Luxemburg niet langer afhankelijk wil zijn van bankklanten die de regels aan hun laars lappen.

Oostenrijk en Luxemburg zijn de enige EU-leden die niet samenwerken met andere landen wat betreft het doorgeven van de identiteit van bankklanten.

Dat blijkt nogmaals uit een recente verklaring afgelegd door een Luxemburgse minister. Financieminister Luc Frieden verklaarde in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung klaar te zijn om de regels voor de banken te verstrengen. Bovendien zullen de Luxemburgse autoriteiten nauwer gaan samenwerken met buitenlandse belastingdiensten. Volgens Frieden is er wel degelijk sprake van een trendommekeer, waarbij Luxemburg niet langer afhankelijk wil zijn van bankklanten die de regels aan hun laars lappen. Oostenrijk en Luxemburg zijn de enige EU-leden die niet samenwerken met andere landen wat betreft het doorgeven van de identiteit van bankklanten.