De totale schuldengraad zal door het plafond schieten, met als gevolg dat de Japanse rente op haar beurt door het dak zal schieten. Fujimaki verwijst daarbij naar wat er gebeurde in Rusland in 1998, het jaar dat dit land zijn schulden niet meer kon aflossen.

Hij houdt er rekening mee dat de rente op de 10-jarige Japanse staatsobligatie met 70 basispunten zal stijgen. De Japanse rente is nu de laagste in de hele wereld, terwijl de kosten om zich te beschermen tegen een Japanse default op een extreem laag peil staat. Die situatie zal volgens Fujimaki onmogelijk kunnen blijven duren.

De totale schuldengraad zal door het plafond schieten, met als gevolg dat de Japanse rente op haar beurt door het dak zal schieten. Fujimaki verwijst daarbij naar wat er gebeurde in Rusland in 1998, het jaar dat dit land zijn schulden niet meer kon aflossen. Hij houdt er rekening mee dat de rente op de 10-jarige Japanse staatsobligatie met 70 basispunten zal stijgen. De Japanse rente is nu de laagste in de hele wereld, terwijl de kosten om zich te beschermen tegen een Japanse default op een extreem laag peil staat. Die situatie zal volgens Fujimaki onmogelijk kunnen blijven duren.