Eind juli/begin augustus vond eerst een uitbraak plaats boven de top van juni. De eerste weerstand van de „bears†werd gebroken. De terugval leverde vervolgens op 25 augustus een hogere bodem op.

Op 21 september steeg de wereldaandelenindex boven de piek (weerstand) van augustus. Als gevolg van deze uitbraak heeft deze top rond 1160 haar rol van weerstand nu ingewisseld voor nieuwe steun.

De MSCI USD World index is nu nog maar anderhalf procent verwijderd van de eerstvolgende weerstand gevormd door de top van 1241,70. Dat is weer een nieuw ijkpunt, zo besluit Theodoor Gilissen Bankiers.

Eind juli/begin augustus vond eerst een uitbraak plaats boven de top van juni. De eerste weerstand van de „bears†werd gebroken. De terugval leverde vervolgens op 25 augustus een hogere bodem op. Op 21 september steeg de wereldaandelenindex boven de piek (weerstand) van augustus. Als gevolg van deze uitbraak heeft deze top rond 1160 haar rol van weerstand nu ingewisseld voor nieuwe steun. De MSCI USD World index is nu nog maar anderhalf procent verwijderd van de eerstvolgende weerstand gevormd door de top van 1241,70. Dat is weer een nieuw ijkpunt, zo besluit Theodoor Gilissen Bankiers.