Ook Japan moet meer geld in het financieel systeem pompen, zo meent Junko Nishioka, chief economist bij RBS Securities Japan Ltd. in Tokio.

Gouverneur Masaaki Shirakawa wijzigde op de laatste meeting van de centrale bank de monetaire politiek niet.

Nochtans bedraagt de inflatiedoelstelling van de Japanse centrale bank maar 0,60%. Algemeen wordt aangenomen dat 1% inflatie noodzakelijk is om een vorm van prijsstabiliteit te bekomen.

De meest recent gepubliceerde indicatoren stemmen allesbehalve optimistisch, de economische groei vertraagt terwijl de consumentenprijzen en de industriële productie sneller dan verwacht daalde.

Nishioka is van mening dat de Japanse centrale bank zich te voorzichtig opstelt en meer moet doen om prijsstabiliteit te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld door het opkopen van lange termijn obligaties, zoals de FED dat gisteren aankondigde.

Ook Japan moet meer geld in het financieel systeem pompen, zo meent Junko Nishioka, chief economist bij RBS Securities Japan Ltd. in Tokio. Gouverneur Masaaki Shirakawa wijzigde op de laatste meeting van de centrale bank de monetaire politiek niet. Nochtans bedraagt de inflatiedoelstelling van de Japanse centrale bank maar 0,60%. Algemeen wordt aangenomen dat 1% inflatie noodzakelijk is om een vorm van prijsstabiliteit te bekomen. De meest recent gepubliceerde indicatoren stemmen allesbehalve optimistisch, de economische groei vertraagt terwijl de consumentenprijzen en de industriële productie sneller dan verwacht daalde. Nishioka is van mening dat de Japanse centrale bank zich te voorzichtig opstelt en meer moet doen om prijsstabiliteit te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld door het opkopen van lange termijn obligaties, zoals de FED dat gisteren aankondigde.