Michael Pento, senior economist bij Euro Pacific Capital, is van mening dat vroeg of laat ook de grotere Europese landen, Japan en de Verenigde Staten op een begrotingscrisis gaan afstevenen.

Hij vraagt zich af wie deze landen een helpende hand gaat toesteken. Er zal volgens Pento eenvoudigweg niet genoeg geld voorhanden zijn om de grote landen te redden.

In de visie van Pento is Japan als volgende aan de beurt. De spaarquota zijn in het land van de rijzende zon gedaald van 15 tot 20%.

Eerder vroeg dan laat zal het land zich extern moeten financieren, waardoor de rente gaat stijgen en Japan niet meer aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen.

Pento gelooft dat het daarna de beurt is aan de Verenigde Staten. Tegen dit land werken de negatieve reële rente, een stijgende inflatie, oplopende schulden en een chronisch zwakke dollar. Deze combinatie van factoren maakt de Amerikaanse schuldensituatie 'onhoudbaar'.

Volgens Pento volgt er een catastrofe wanneer de zeepbel op de obligatiemarkten gaat barsten. Hij adviseert om staatsobligaties te mijden en belegt op de eerste plaats in goud.

Michael Pento, senior economist bij Euro Pacific Capital, is van mening dat vroeg of laat ook de grotere Europese landen, Japan en de Verenigde Staten op een begrotingscrisis gaan afstevenen. Hij vraagt zich af wie deze landen een helpende hand gaat toesteken. Er zal volgens Pento eenvoudigweg niet genoeg geld voorhanden zijn om de grote landen te redden. In de visie van Pento is Japan als volgende aan de beurt. De spaarquota zijn in het land van de rijzende zon gedaald van 15 tot 20%. Eerder vroeg dan laat zal het land zich extern moeten financieren, waardoor de rente gaat stijgen en Japan niet meer aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen. Pento gelooft dat het daarna de beurt is aan de Verenigde Staten. Tegen dit land werken de negatieve reële rente, een stijgende inflatie, oplopende schulden en een chronisch zwakke dollar. Deze combinatie van factoren maakt de Amerikaanse schuldensituatie 'onhoudbaar'. Volgens Pento volgt er een catastrofe wanneer de zeepbel op de obligatiemarkten gaat barsten. Hij adviseert om staatsobligaties te mijden en belegt op de eerste plaats in goud.