Ook de Italiaanse economische motor begint bovendien te sputteren. In mei is de industriële productie in het land onverwacht met 1,20% gedaald. Dat was een complete verrassing, want de economen hadden gerekend op een groei van het BBP met 0,20%.

Maxime Sbaihi en David Powell van Bloomberg durven nu de opleving van de Italiaanse economie in het tweede kwartaal in twijfel te trekken. De economische groei dreigt namelijk terug te vallen richting 0%, waardoor ook Italië met deflatie geconfronteerd kan worden.

Ook de Italiaanse economische motor begint bovendien te sputteren. In mei is de industriële productie in het land onverwacht met 1,20% gedaald. Dat was een complete verrassing, want de economen hadden gerekend op een groei van het BBP met 0,20%. Maxime Sbaihi en David Powell van Bloomberg durven nu de opleving van de Italiaanse economie in het tweede kwartaal in twijfel te trekken. De economische groei dreigt namelijk terug te vallen richting 0%, waardoor ook Italië met deflatie geconfronteerd kan worden.