De output bij bedrijven, nutsbedrijven en mijnen steeg in juni met 7,10%, ten opzichte van een gereviseerde groei met 11,30% in mei. De stijging was kleiner dan de consensusverwachting bij de analisten.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de Chinese industriële output eveneens was gedaald. Wat Indië betreft, wordt de strategie van gouverneur van de Bank of India Duvvuri Subbarao om de inflatie te bevechten steeds moeilijker.

Shubhada Rao, chief economist bij Yes Bank Ltd. in Mumbai, gelooft niettemin dat de Indische centrael bank later dit jaar de basisrente met 50 basispunten gaat verhogen. Eerder werd uitgegaan van een stijging van de basisrente met 75 basispunten.

De output bij bedrijven, nutsbedrijven en mijnen steeg in juni met 7,10%, ten opzichte van een gereviseerde groei met 11,30% in mei. De stijging was kleiner dan de consensusverwachting bij de analisten. Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de Chinese industriële output eveneens was gedaald. Wat Indië betreft, wordt de strategie van gouverneur van de Bank of India Duvvuri Subbarao om de inflatie te bevechten steeds moeilijker. Shubhada Rao, chief economist bij Yes Bank Ltd. in Mumbai, gelooft niettemin dat de Indische centrael bank later dit jaar de basisrente met 50 basispunten gaat verhogen. Eerder werd uitgegaan van een stijging van de basisrente met 75 basispunten.