President Lee Myung Bak blijkt in de praktijk alle moeite van de wereld te hebben om de inflatie in zijn onder controle te houden, iets waar trouwens ook een deel van zijn collega's problemen mee hebben.

De stijging van de voedselprijzen speelt natuurlijk een belangrijke rol in het inflatieverhaal, maar daarnaast heeft de spike in de olieprijs tijdens de afgelopen dagen natuurlijk eveneens een negatief effect.

Adam Carr, senior economist in Sidney bij ICAP Australia, is van mening dat het inflatiegevaar in de komende weken of maanden niet dadelijk gaat wijken. Hij verwacht meer beperkende maatregelen en dat niet in alleen in Zuid-Korea.

President Lee Myung Bak blijkt in de praktijk alle moeite van de wereld te hebben om de inflatie in zijn onder controle te houden, iets waar trouwens ook een deel van zijn collega's problemen mee hebben. De stijging van de voedselprijzen speelt natuurlijk een belangrijke rol in het inflatieverhaal, maar daarnaast heeft de spike in de olieprijs tijdens de afgelopen dagen natuurlijk eveneens een negatief effect. Adam Carr, senior economist in Sidney bij ICAP Australia, is van mening dat het inflatiegevaar in de komende weken of maanden niet dadelijk gaat wijken. Hij verwacht meer beperkende maatregelen en dat niet in alleen in Zuid-Korea.