"Een voorbeeld van een Nederlandse small cap die in recente jaren positief heeft bijgedragen aan de resultaten van het Allianz Europe Small Cap Equity fonds is bijvoorbeeld Unit4, een wereldwijd opererend bedrijf in zakelijke software," zegt Frank Hansen, verantwoordelijk voor het Europese deel van de portefeuille.

Dit bevestigt in de ogen van Andrew Neville, small cap fund manager bij AllianzGI, het concept van het Allianz Global Small Cap Equity fonds.

Dit fonds werd in juni 2013 gelanceerd maar is gebaseerd op een strategie die al meerdere jaren succes heeft. Het fonds investeert wereldwijd in small cap aandelen.

De samenstelling van regionale sub-portefeuilles is gebaseerd op de expertise van lokale small cap teams van AllianzGI. De volledige portefeuille bestaat 155-190 aandelen, waarvan ongeveer de helft Amerikaans en een kwart Europees. Ongeveer de helft van het resterende kwart komen uit Azië-Pacific en zelfs Japan.

"Aangezien ervaring en onderzoek het alfa en omega zijn van een succesvolle selectie van aandelen in de sector small caps, is regionale expertise de sleutel tot succes. Allianz Global Investors heeft decennia ervaring. De small cap teams in Europa, Japan and Azië-Pacific beheren al vijftien jaar met succes small-cap producten en het team in de VS al dertig jaar," zegt Neville.

"Een voorbeeld van een Nederlandse small cap die in recente jaren positief heeft bijgedragen aan de resultaten van het Allianz Europe Small Cap Equity fonds is bijvoorbeeld Unit4, een wereldwijd opererend bedrijf in zakelijke software," zegt Frank Hansen, verantwoordelijk voor het Europese deel van de portefeuille. Dit bevestigt in de ogen van Andrew Neville, small cap fund manager bij AllianzGI, het concept van het Allianz Global Small Cap Equity fonds. Dit fonds werd in juni 2013 gelanceerd maar is gebaseerd op een strategie die al meerdere jaren succes heeft. Het fonds investeert wereldwijd in small cap aandelen. De samenstelling van regionale sub-portefeuilles is gebaseerd op de expertise van lokale small cap teams van AllianzGI. De volledige portefeuille bestaat 155-190 aandelen, waarvan ongeveer de helft Amerikaans en een kwart Europees. Ongeveer de helft van het resterende kwart komen uit Azië-Pacific en zelfs Japan. "Aangezien ervaring en onderzoek het alfa en omega zijn van een succesvolle selectie van aandelen in de sector small caps, is regionale expertise de sleutel tot succes. Allianz Global Investors heeft decennia ervaring. De small cap teams in Europa, Japan and Azië-Pacific beheren al vijftien jaar met succes small-cap producten en het team in de VS al dertig jaar," zegt Neville.