In Italië heeft clown-acteur Beppe Grillo het politieke landschap op zijn kop gezet, in Griekenland is Alexis Tsipras van SYRIZA de man die de regering het leven zuur maakt. In Spanje is nu de 61-jarige Rosa Diez opgedoken, haar populariteit is steil in opmars.

Haar Unie voor Democratie en Vooruitgang voert actie voor een verandering van het systeem van binnen uit, waarbij onder andere de oorlog wordt verklaard aan de corruptie in de Spaanse politiek. Diez zou met haar partij volgens de polls al 30 zetels in het parlement kunnen binnenhalen, waar ze er nu maar vijf heeft.

In Italië heeft clown-acteur Beppe Grillo het politieke landschap op zijn kop gezet, in Griekenland is Alexis Tsipras van SYRIZA de man die de regering het leven zuur maakt. In Spanje is nu de 61-jarige Rosa Diez opgedoken, haar populariteit is steil in opmars. Haar Unie voor Democratie en Vooruitgang voert actie voor een verandering van het systeem van binnen uit, waarbij onder andere de oorlog wordt verklaard aan de corruptie in de Spaanse politiek. Diez zou met haar partij volgens de polls al 30 zetels in het parlement kunnen binnenhalen, waar ze er nu maar vijf heeft.