Dit droeg volgens ABN Amro bij aan een wat beter sentiment omtrent de vooruitzichten van de Chinese economie, tot voor kort werd gevreesd dat de economische groei gevoelig zou afnemen.

In Europa waren er positieve cijfers over de industriële productie op te tekenen in de eurozone.

De geschetste ontwikkelingen leidden tot een lichte opwaartse druk op de kapitaalmarktrente en de aandelenmarkten schommelden op niveaus dicht bij de hoogtepunten die vorige week werden bereikt.

Per saldo moesten de internationale aandelenmarkten enig terrein prijsgeven, waarbij het begin van de week vriendelijker oogde dan het eind.

Dit droeg volgens ABN Amro bij aan een wat beter sentiment omtrent de vooruitzichten van de Chinese economie, tot voor kort werd gevreesd dat de economische groei gevoelig zou afnemen. In Europa waren er positieve cijfers over de industriële productie op te tekenen in de eurozone. De geschetste ontwikkelingen leidden tot een lichte opwaartse druk op de kapitaalmarktrente en de aandelenmarkten schommelden op niveaus dicht bij de hoogtepunten die vorige week werden bereikt. Per saldo moesten de internationale aandelenmarkten enig terrein prijsgeven, waarbij het begin van de week vriendelijker oogde dan het eind.