Dominique Strauss-Kahn, managing director van het IMF, is anderzijds van mening dat het wereldwijd economisch herstel zal worden getrokken door China en door andere Aziatische landen.

Het IMF zal zijn groeiprognoses voor de wereldeconomie op basis van de gang van zaken in de regio dan ook naar boven aanpassen. In oktober ging de organisatie nog uit van een economische groei met 3,10%.

Volgens Dominique Strauss-Kahn zijn China, India en andere Aziatische landen snel teruggekeerd naar hun groeiritme van voor het uitbreken van de crisis. Van de geïndustrialiseerde landen kan dit nog niet gezegd worden.

Het herstel verloopt echter sneller dan enkele maanden geleden was verwacht. Het IMF verwacht geen "double-dip", maar blijft wel van mening dat voorzichtigheid geboden blijft. De wereldeconomie blijft namelijk fragiel en het gevaar op een terugval is nog steeds aanwezig.

De belangrijkste uitdaging waar we nu volgens Dominique Strauss-Kahn voor staan is om een exit-strategie te vinden. Het is moeilijk te zeggen wanneer het tijdstip juist is om de ondersteuningsmaatregelen weg te trekken.

Dominique Strauss-Kahn, managing director van het IMF, is anderzijds van mening dat het wereldwijd economisch herstel zal worden getrokken door China en door andere Aziatische landen. Het IMF zal zijn groeiprognoses voor de wereldeconomie op basis van de gang van zaken in de regio dan ook naar boven aanpassen. In oktober ging de organisatie nog uit van een economische groei met 3,10%. Volgens Dominique Strauss-Kahn zijn China, India en andere Aziatische landen snel teruggekeerd naar hun groeiritme van voor het uitbreken van de crisis. Van de geïndustrialiseerde landen kan dit nog niet gezegd worden. Het herstel verloopt echter sneller dan enkele maanden geleden was verwacht. Het IMF verwacht geen "double-dip", maar blijft wel van mening dat voorzichtigheid geboden blijft. De wereldeconomie blijft namelijk fragiel en het gevaar op een terugval is nog steeds aanwezig. De belangrijkste uitdaging waar we nu volgens Dominique Strauss-Kahn voor staan is om een exit-strategie te vinden. Het is moeilijk te zeggen wanneer het tijdstip juist is om de ondersteuningsmaatregelen weg te trekken.