En die oproep is: "Politieke leiders van de Verenigde Staten van Amerika neem een besluit want anders gaat het de komende week helemaal mis met de wereldeconomie".

In theorie kan het namelijk helemaal mis gaan. Op 17 oktober moet het schuldenplafond omhoog gaan. Het Amerikaanse congres heeft aan het Amerikaanse ministerie van financiën opgelegd dat het maar tot een bepaald bedrag mag lenen.

Komt men daarboven dan mogen er geen nieuwe leningen worden uitgegeven. Men kan dan geen leningen terugbetalen. In theoretische zin is de Amerikaanse overheid dan failliet.

En die oproep is: "Politieke leiders van de Verenigde Staten van Amerika neem een besluit want anders gaat het de komende week helemaal mis met de wereldeconomie". In theorie kan het namelijk helemaal mis gaan. Op 17 oktober moet het schuldenplafond omhoog gaan. Het Amerikaanse congres heeft aan het Amerikaanse ministerie van financiën opgelegd dat het maar tot een bepaald bedrag mag lenen. Komt men daarboven dan mogen er geen nieuwe leningen worden uitgegeven. Men kan dan geen leningen terugbetalen. In theoretische zin is de Amerikaanse overheid dan failliet.