De Ierse minister van Financiën Michael Noonan is van mening dat de senior bondholders van enkele banken mee in het bad moeten.

Het betreft meer bepaald de senior bondholders van Anglo Irish Bank Corp. en Irish Nationwide Building Society. Tot dusver genoten deze obligatiebezitters van een zekere mate van bescherming.

President Jean-Claude Trichet verklaarde enkele maanden geleden nog dat haircuts geen deel uitmaakten van een oplossing voor de Ierse begrotingsproblemen. Van dat standpunt wordt nu blijkbaar afgeweken.

De Ierse minister van Financiën Michael Noonan is van mening dat de senior bondholders van enkele banken mee in het bad moeten. Het betreft meer bepaald de senior bondholders van Anglo Irish Bank Corp. en Irish Nationwide Building Society. Tot dusver genoten deze obligatiebezitters van een zekere mate van bescherming. President Jean-Claude Trichet verklaarde enkele maanden geleden nog dat haircuts geen deel uitmaakten van een oplossing voor de Ierse begrotingsproblemen. Van dat standpunt wordt nu blijkbaar afgeweken.