De belangrijkste beursindices blijven dicht bij huis, dit in afwachting dat er zich een nieuwe katalysator aandient. Het is echter allesbehalve duidelijk uit welke richting die zal komen.

Op de Brusselse beurs, waar de BEL 20 een bescheiden winst kon vasthouden, waren Solvay en D'Ieteren de uitschieters in positieve zin. Anderzijds waren Nyrstar en Mobistar de sterkste dalers binnen de BEL 20. Op de valutamarkten bleef de euro dicht bij huis.

De goudprijs stabiliseerde op zijn beurt in de afgelopen dagen, waarbij opvalt dat het optimisme over de edelmetalen duidelijk is afgenomen.

Ook HSBC verlaagde vandaag de prognoses voor de goudprijs, er wordt nu uitgegaan van een gemiddelde goudprijs van 1760 dollar per troy ounce over 2013, tegenover eerst 1850 dollar.

De belangrijkste beursindices blijven dicht bij huis, dit in afwachting dat er zich een nieuwe katalysator aandient. Het is echter allesbehalve duidelijk uit welke richting die zal komen. Op de Brusselse beurs, waar de BEL 20 een bescheiden winst kon vasthouden, waren Solvay en D'Ieteren de uitschieters in positieve zin. Anderzijds waren Nyrstar en Mobistar de sterkste dalers binnen de BEL 20. Op de valutamarkten bleef de euro dicht bij huis. De goudprijs stabiliseerde op zijn beurt in de afgelopen dagen, waarbij opvalt dat het optimisme over de edelmetalen duidelijk is afgenomen. Ook HSBC verlaagde vandaag de prognoses voor de goudprijs, er wordt nu uitgegaan van een gemiddelde goudprijs van 1760 dollar per troy ounce over 2013, tegenover eerst 1850 dollar.